VIN cu o poVESTE

In Vino Veritas

Corbul lui Odin și a lui Zeus, a lui Ilie Prorocu’ și a lui Jung, pasăre nobilă și mesager al voinței divine, memoria și spiritul lumii, principiul creației, planează peste toate lucrurile lumești ducând mesajul divin…

“Adevărul e vin!”

Corbu Winery

Povestea noastră cu parfum de struguri datează încă de pe vremea bunicilor, a căror vorbe ne răsună și acum în minte: “Din viață ramâi cu ce dai, nu cu ce ai”.

Cu acest gând în minte, ne bucurăm în continuare oaspeții cu mireasma vinului produs în mica noastră vinărie de familie, având o producție de 5-10 tone de vin pe an, îmbuteliind între 10.000 și 15.000 de sticle în fiecare an, asta după ce-a stat tihnit în butoaiele noastre de stejar.

Turiștilor pasionați de vinurile moldovenești le organizăm degustări de vin sau îi poftim să asiste la recoltarea strugurilor și la tradiția producerii mustului.

Se cânta

Perioada recoltei, producerii mustului și mai apoi a vinului este prilej de sărbătoare, aducând familia și prietenii împreună. Comunitatea se strânge din nou, și în sunet de voie bună și cântec străbun, se readuc la viață tradiția recoltării și preparării unuia dintre cele mai deosebite vinuri din întreaga lume, făcut cu pasiune, ca acum sute de ani în urma.

“Vine toamna cea bogată la cules de vii
Și să vezi atunci, măi frate, ce mai veselii..”

Ilie Știrbet

Maestru Oenolog

Rezervă acum

Prețuri de la 20 EUR/pers/noapte

Rezervă acum

Excursie în rezervație, tur 4 ore