VIN cu o poVESTE

VIN cu o poVESTE

Corbul lui Odin și a lui Zeus, a lui Ilie Prorocu’ și a lui Jung filozoful, pasăre nobilă și mesager al voinței divine, memoria și spiritul lumii, principiul creației, planează peste toate lucrurile lumești ducând mesajul divin…

“Adevărul e vin!”

Corbu Winery

Raionul Cahul și zona Luncii Prutului este regiunea cu cea mai mare cantitate recoltată de struguri din Moldova. Tocmai pentru a sărbători și a duce mai departe această tradiție milenară a locului, Eco-Village Văleni și-a deschis larg porțile, amenajând o cramă și o sală de degustare a vinului proprie, precum și propria marca de vin (Corbu Winery), sub egida căreia vom continua să ne suprindem oaspeții cu tot ce are mai bun Lunca Prutului să ofere. 

Corbu Winery construiește pe o moștenire bogată, transmisă din tată-n fiu, al secretelor prefacerii strugurilor în vin și deja al vinului în povești și legende, acesta fiind și motto-ul cramei Corbu”VIN cu o poVESTE”. Fiecare picătură de ”Negru de Văleni” și ”Alb de Văleni” este personal lucrată cu suflu și suflet de al cramei maestru-vinificator Ilie Știrbeț; având un singur scop, acela de a subția linia plăpândă dintre lumesc și divin, secretele Pământului mereu se găsesc într-un pahar de vin. 

Pentru că esențele tari se fac doar în cantități mici, mica vinărie de familie își propune să producă nu mai mult de 5.000 de sticle pe an, asta după ce vinul stă tihnit în bariq francez de stejar; tocmai pentru a oferi doar celor care trec pragul Eco-Village Valeni o experiență vitivinicolă imersivă ca nicicare alta din Lunca Prutului. Ce-i drept, o parte din ce producem se mai pierde și pe ”controlul calității” de jur-împrejurul anului- un mister vechi de când vinăria, pe care VĂ INVITĂM sa-l descoperim împreună! 

 

De asemeni, turiștilor pasionați de vinurile moldovenești le organizăm degustări de vin sau îi poftim să asiste la recoltarea strugurilor și la tradiția producerii mustului.

Se cânta

Perioada recoltei, producerii mustului și mai apoi a vinului este prilej de sărbătoare, aducând familia și prietenii împreună. Comunitatea se strânge din nou, și în sunet de voie bună și cântec străbun, se readuc la viață tradiția recoltării și preparării unuia dintre cele mai deosebite vinuri din întreaga lume, făcut cu pasiune, ca acum sute de ani în urma.

“Vine toamna cea bogată la cules de vii
Și să vezi atunci, măi frate, ce mai veselii..”

Ilie Știrbet

Maestru Oenolog

Rezervă acum

Excursie în rezervație, tur 4 ore

Rezervă acum

Prețuri de la 20 EUR/pers/noapte