Pune-ți pirostriile la Văleni

Priveliști de basm, rupte parcă din rai, în mijlocul florilor și a naturii – ce-ți poți dori mai mult pentru cel mai important
eveniment din startul vostru ca familie?

Dis' de dimineață

Atunci când găzduim o nuntă strămoșească ca-n povești, ne asigurăm că nu uităm niciun obicei. Ziua începe cu “Îmbrăcarea miresei”, “Iertăciunea miresei”, “Luarea miresei” și continuă cu “Nunta mire” – toate organizate în incinta complexului turistic, împreună cu Cununia Civilă.

Foișorul de lemn este gata să găzduiască 150 de invitați și îmbracă straie de sărbătoare în decoruri rustice și covoare tradiționale. Bucate alese vă așteaptă pregătite în atmosfera “cortului de nuntă”.

Continuam cu tradiția “Poftirii la nuntă” în incinta Restaurantului “Dor”. Sărbătoarea continuă în restaurant, unde se va desfășura “Masa Mare”, urmând ca mirele și mireasa să fie plimbați cu Faitonul de Nuntă, frumos împodobit cu panglici, flori și perne moi din paie, care să ne poarte cu gândul la nunțile strămoșești ale părinților și bunicilor noștri.

Masa mare,
ceva vechi, ceva nou

Tradițiile continuă în restaurantul nostru: “Spălarea mâinilor”, “Legătorile”, “Darurile”, “Bătuta și Hora-n doua parti”, “Hostropatul sarmalelor”, “Ghilabaua”, “Hora bărbaților” și încheind cu “Ducerea Nunului acasă”.

Toate acestea vor fi jucate și puse în scena de “Crăițele” de la Văleni, acompaniate și încurajate de Bunica și Bunelul Tudor de la Văleni, lăutari iscusiți și renumiți atât în Republica Moldova cât și peste hotare.

Vă oferim

Meniul începând de la DOAR 20 EUR/pers.

– Meniu tradițional cu “bucate de nuntă” preparate după rețete strămoșești și coapte în cuptorul tradițional.

– Vinul țărănesc cu gust și calități deosebite “Cabernet, Merlot, Cahor”.

– Program artistic tradițional, modelat de “Crăițele” din Văleni și acompaniate de Bunica și Bunelul Tudor de la Văleni.

– Înregistrarea căsătoriei în mijlocul naturii și privelişte deosebită.

– Sala de nuntă propriu-zisă cu o capacitate de aprox 200-230 de persoane în incinta Restaurantului “Dor”, împreună cu terasa de joc adiacentă, amenajată tradițional.

– Foișorul de lemn al Muzeului “Casa Dorului” cu o capacitate de aprox 150 persoane.

Restaurant Dor

Rezervă acum

Prețuri de la 20 EUR/pers/noapte

Rezervă acum

Excursie în rezervație, tur 4 ore