Explorează

Lacul beleu

Lacul beleu

Două treimi din suprafața Rezervației Naturale (care se întinde pe 1691 de hectare) este reprezentată de apele Lacului Beleu – o relicvă din alte timpuri cu o lungime de 5 km, lățime de 2 km și o adâncime de 0,5 – 2 metri. Lacul datează de aproape 6 mii de ani în urmă, vreme când mare parte din Delta Dunării se afla încă sub apele Mării Negre. Lacul este anual gazdă bună pentru cârdurile de pelicani comuni. Pentru câteva săptămâni pe an, venirea pelicanilor este prilej de mare sărbătoare pentru localnici, admirandu-i la apus sau răsărit, moment în care mii de păsări brăzdează cerul.

Hubul turistic de la Sudul Moldovei

Dacă intri în Republica Moldova prin partea de sud vei trece prin salba de sate Giurgiulești, Câșlița Prut, Slobozia Mare și prin Vălenii lui Gheorghe Vodă, un sat străjuit dinspre asfințit de Lacul Beleu, o adevarată perlă în acest paradis natural, parte a Rezervației Naturale “Prutul de Jos”, iar în partea de răsărit este înrămat de un lanț de Coline Aurii, dealuri milenare – Monument Natural apărat de Academia de Științe cu numele “Aflorimentul de la Văleni”. 

Aceste roci în secțiune din era paleontozoică, reprezentând fundul Mării Sarmatice, i-au intrigat pe mai mulţi cercetători care au descoperit aici vestigii geologice şi paleontologice care “vorbesc” despre fenomenele naturale ce au avut loc aici timp de milenii. 

Printre descoperirile făcute în aceste râpi sunt rămăşiţe scheletice ale unor mastodonţi, cămile, rinoceri şi alte vietăţi care s-au perindat pe aici.

Rezervă acum

Excursie în rezervație, tur 4 ore

Rezervă acum

Prețuri de la 20 EUR/pers/noapte